Nav Menu
22:11
Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, проте у Ніжині закликали не тільки до боротьби, але і до підтримки хворих. Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтери червоного хреста та студенти факультету психології та соціальної роботи стали ініціаторами акції, за допомогою якої хотіли донести до людей проблему поширення ВІЛ-інфекції в нашому місті. По статистичним даним центральної міської лікарні на сьогоднішній день в нашому місті 107 ВІЛ-інфікованих, але ця цифра не є точним показником того, що відбувається в Ніжині.

Метою акції було донести інформацію про хворобу; якщо люди будуть обізнані, можливо, вони будуть захищені від цієї хвороби. Привернути увагу до цієї проблеми намагалися в особливий спосіб: піша хода невеликою колоною, в центрі гігантська червона стрічка - це дивувало перехожих і викликало зацікавлення. Студенти та волонтери роздавали листівки: "Що потрібно знати про ВІЛ-інфекцію", ділились власними думками з населенням.

Зупинити лічильник ВІЛ- інфікованих, люди зможуть тоді,- коли перестануть відсторонюватись від цієї проблеми. Червона стрічка - знак толерантності, її можна не носити, потрібно просто пам’ятати про тих, для кого СНІД - чотири літери в медичній картці.

На завершення акції, в небо злетіли повітряні кульки, літери, прикріплені до них, склали вираз : " МИ РАЗОМ". Ці слова були як нагадування, як попередження, як підтримка.

Ніхто не залишився байдужим.

Кореспондент студентського сайту
факультету психології та соціальної роботи Сороколіт Аліна
Категорія: Новини факультету | Переглядів: 578 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/1