Nav Menu
04:36
Благодійна акція «Повітряні барви радості»



22 грудня студенти факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відвідали Ніжинський центр соціально-психологічної реабілітації дітей з благодійною акцією «Повітряні барви радості».

Студенти, які навчаються за спеціальністю «соціальна педагогіка» у своїй майбутній професійній діяльності працюватимуть з сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах. Окрім роботи, спрямованої на збереження цілісності такої родини, фахівці мають дбати про захист прав дітей. Закладами тимчасового перебування, куди дітей поміщують на час роботи з батьками, є Центри соціально-психологічної реабілітації.

Мережа таких закладів є досить розгалуженою і один із таких закладів є і в Ніжині. Діти, які там перебувають перебувають під наглядом кваліфікованого персоналу, відвідують школу, відвідують різноманітні профілактичні та корекційні заходи. Проте, їм не вистачає головного – уваги і турботи рідних батьків.

Звичайно ж, що студенти не в силах компенсувати цей пробіл, але подарувати радість, дати відчути уваги і турботи, створити свято з-поміж сірих буднів – це під силу кожному. Головне – це бажання. На свято Св.Миколая таке бажання прокидається у багатьох – політиків, бізнесменів, просто небайдужих громадян і діти просто засипані солодощами. Саме тому, плануючи свій захід, студенти факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя вирішили включити до сценарію не лише вірші, ігри та загадки, але й створення спільно з дітками фігурок зі спеціальних надувних кульок.

Радості та захопленню, щирому зацікавленню та завзяттю не було меж, коли вихованці Центру разом зі студентами-волонтерами почали створювати власними руками маленькі шедеври – собачок і жирафів, капелюхи і шаблі, квіточки і бантики та багато іншого. Не дивлячись на усіяну кульками, що лопнули, підлогу, саморобних подарунків, а головне уваги вистачило всім. Навіть вихователі поступово долучилися до процесу допомагаю дітям!

Цілу годину у приміщенні Центру соціально-психологічної реабілітації лунав дитячий сміх та вибухи від кульок, що лопнули. Оглядаючись на зроблене стає сумно, адже відвідати заклад, створити дітям свято – це просто, а от зробити так, щоб таких дітей не було, щоб кожен малюк, дошкільник, школяр, підліток отримували вдома усе необхідне для нормального розвитку – це надскладне завдання. Та варто пам’ятати, що його досягнення залежить не лише від фахівців соціальних служб, студентів-волонтерів чи громадських активістів, це справа кожного і почати потрібно із власної дитини.

І на сам кінець, хочемо подякувати нашим добрим друзям – активістам ніжинського осередку Політичної партії «Об’єдання «Самопоміч», а також студентській раді Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за підтримки яких нам вдалося подарувати дітям частинку свого душевного тепла.

Фотозвіт про подію можна переглянути ТУТ
Категорія: Новини факультету | Переглядів: 525 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0