Nav Menu
21:09
Благодійний матч з футболу (оновлено)
28 жовтня в межах реалізації Міжнародної програми «Футбол, спорт і творчість без бар`єрів» відбувся благодійний матч з міні-футболу між збірною факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та ФК "Спорт" (м.Чернігів) під час якого було проведено збір коштів для надання допомоги дітям з тяжкими захворюваннями, якими опікується Благодійний фонд «З вірою у серці».

У сучасній Україні благодійність, волонтерство, меценацтво – стали звичними явищами. Проте, враховуючи сучасну ситуацію, більшість зусиль активістів цього руху спрямовуються на підтримку армії. Це об’єктивне відображення пріоритетів. В той же час, допомоги потребують й інші категорії населення. В першу чергу – це хворі діти. Кожен, хто має дітей, знає скільки коштує лікування звичайного грипу чи застуди та, на щастя, більшість з нас може лише уявляти про суми витрат на ліки для важкохворих дітей. Ситуація ускладнюється ще й тим, що хронічний характер захворювань зумовлює хронічну потребу в медикаментах і, відповідно, у грошах.

Зазвичай, благодійні фонди, які опікуються такими дітьми, розраховуючи на розуміння та співчуття українців, займають досить пасивну позицію – дають волонтерам скриньки і відправляють у людні місця. Шлях дієвий, але пройдений і його ефективність залишається під великим питанням. Так вчиняє велика кількість організацій, а наявність повідомлень про факти шахрайства – часто-густо помножує такі зусилля на нуль.

В цьому контексті значно привабливіше виглядають благодійні організації, які не лише просять, а й дають: проводять благодійні ярмарки, концерти, виставки, спортивні змагання тощо. По цьому шляху пішли співробітники фонду «З вірою у серці», які спільно з факультетом психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя для збору коштів двом важкохворим дівчаткам (Богданенко Марії та Макаровій Поліні) організували благодійний матч з міні-футболу.

Проведення благодійних футбольних матчів – не новинка навіть для Ніжина. Проте, цей поєдинок відрізнявся від усіх попередніх тим, що участь у ньому брали збірна команда факультету психології та соціальної роботи НДУ ім.М.Гоголя, а також ФК Спорт (м.Чернігів) – команда, за яку грають люди з обмеженими фізичними можливостями (інваліди)!

Зазвичай перебіг благодійних товариських зустрічей залишається на другому плані, але не у цьому випадку. Численні вболівальники, які заповнили спортивний зал НДУ ім. М.Гоголя, палко підтримували команди і гравці віддячили їм справжньою футбольною битвою з непередбачуваним сюжетом. Після першого тайму у рахунку впевнено вели господарі майданчика, збірна факультету психології та соціальної роботи – 4-1. Проте по перерві гостям вдалося не просто скорити відставання у рахунку, але й зрівняли його. За рахунку 7-7 вирішальним став гол Олександра Ващенка, забитий за хвилину до завершення поєдинку.

По закінченні матчу командам були вручені нагороди та солодкі призи. Керівникам благодійного фонду «З вірою у серці» організатори передали зібрані під час матчу кошти. І, не зважаючи на рахунок матчу, кожен, хто завітав до спортивної зали цього чудового осіннього дня – переможець, ніколи не пізно творити добро!

Фотозвіт про подію

 

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 511 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/2