Nav Menu
16:51
День працівника соціальної сфери

У першу неділю листопада відзначається День працівника соціальної сфери України. Це свято з'явилося в країні після підписання відповідного президентського указу від 13 квітня 1999 року.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин. Свято було створене, щоб виявити повагу до людей, завдяки яким виконуються соціальні програми в країні.

Соціальна робота — це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. День працівника соціальної сфери — це професійне свято, яке по праву належить тим, хто проявляє милосердя і творить добро не тільки по службовим обов’язкам, але по поклику душі і серця. Сьогодні соціальні працівники важливі для збереження фізичного та психічного здоров'я людини, вирішення безлічі конфліктів між людьми, для планування сім'ї та особистісного становлення людини.

Традиційно свято працівників соціальної сфери відзначає і факультет психології та соціальної роботи. Так кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи в цьому році відзначила свято незвичайно! Свято мало декілька етапів проведення. Так, найпершими зі святом привітали своїх викладачів студенти спеціальності «соціальна робота», які організували невеликий тематичний дискусійний круглий стіл для викладачів та студентів факультету. Круглий стіл відбувся у форматі дискусійних запитань та роздумів щодо дня працівника соціальної сфери.

Наступним етапом було організовано фотоконкурс до дня працівників соціальної сфери у соціальних мережах на тему «ОБЕРИ ЗДОРОВ’Я – ОБЕРИ ЖИТТЯ!». Участь у конкурсі брали студенти, магістранти, аспіранти, викладачі та співробітники ФАКУЛЬТЕТУ ПСИХОЛОГІЇ ТА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ. Конкурс проходив у трьох номінаціях: 1. «Індивідуальне фото». 2. «Групове фото». 3. «Фото викладачів». Переможці визначалися голосуванням в соціальних мережах, а кращі фото визначалися голосуванням у скриньках.

Переможцями стали в індивідуальному фото – Сергієнко Сергій студент 3-го курсу спеціальності «Психологія» та групове фото – академічна група 2-го курсу спеціальності «соціальна робота».

І третій етап свята передбачав інтерактивне спілкування на перервах між парами зі студентами у вигляді проведення конкурсів професійної придатності до майбутньої роботи за результатами якого переможцям вручалися посвідчення професійної придатності.

Так, зокрема студентам сподобався конкурс «Баскетбол згубних звичок», «Допоможи ближньому…», «Одягни ближнього свого», «Нагодуй ближнього свого», «Вгадай особу за частинами тіла», «Міняю конфетку на сигаретку».

Необхідно відзначити, ще й те, що студенти не полишають гарної звички організовувати тематичні флешмоби, який відбувся і на день працівника соціальної сфери також. Студенти утворили абревіатури назв своїх спеціальностей «соціальна робота», «соціальний педагог» та символ любові до своєї професії – серце.

Бажаємо працівникам соціальної сфери та майбутнім фахівцям соціальної сфери сил у своїй щоденній тяжкій праці і натхнення, що змушує їх з палким серцем допомагати тим, від кого відвернулася доля.

Організатори, модератори та відповідальні студенти спеціальності «Соціальна робота»!

Фотозвіт про подію можна переглянути тут

 

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 635 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/2