Nav Menu
22:51
Міжнародна конференція
11-13 лютого 2010 року на факультеті психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету відбулася 2-а Міжнародна конференція «Актуальні проблеми підготовки фахівців у галузі соціально-педагогічної діяльності».

Цього року на конференцію завітали такі видатні постаті української науки як Ірина Миколаївна Трубавіна, Володимир Іларійович Костів, Тетяна Федорівна Алєксєєнко, Валерій Степанович Петрович, Володимир Юрійович Слабінський, Ірина Михайлівна Петрюк та інші. Окрім того, участь у роботі конференції активно брали викладачі фахових кафедр факультету.

Можливо когось і здивуємо, але скажемо, що цьогорічна конференція розпочалася не 11 лютого і не з пленарного засідання, а 10 числа з майстер-класу на тему "Техніки сімейної психотерапії", який провів для студентів та викладачів факультету канд.мед.наук, доц. кафедри психотерапії Санкт-Петербурзької державної медичної академії ім.І.І.Мечникова - Володимир Юрійович Слабінський.

А вже 11 лютого все пішло згідно плану: заїзд учасників, обід, пленарне засідання... Зупинимось на ньому трохи детальніше.

Відкрив пленарне засідання нашої конференції проректор Олександр Григорович Самойленко, який коротко презентував гостям Ніжинський університет, відзначив важливість проведення подібних наукових зібрань і побажав учасникам і гостям пленарного засідання успіхів у їх подальшій роботі. Далі слово взяла декан факультету психології та соціальної роботи - Антоніна Іванівна Конончук. Антоніна Іванівна коротко презентувала присутнім факультет, подякувала гостей за приїзд, представила президію пленарного засідання та запросила їх до слова. Доповідачі виступали довго, але цікаво. Думаємо, що кожен зміг знайти для себе щось нове та цікаво у їх доповідях. Доречі, всі їх Ви зможете прочитати у "Наукових записках" Ніжинського університету.

Потім були секційні заняття та засідання круглого столу, під час якого обговорювалася проблема інтегрованих курсів у підготовці соціального педагога.

Наступного дня, шановна громада завітала до Гетьманської столиці - міста Батурин. Зимова погода не змогла завадити шановним гостям та викладачам кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ у повній мірі насолодитися красою та величчю історичних пам'яток. Цікаві екскурсії не лише прискорили плин часу, а й викликали жваві дискусії у колі науковців щодо тих чи інших історичних подій. Так, наприклад, після почутої історії про кохання Мотрі Кочубей та Івана Мазепи, шановне панство висунуло гіпотезу про те, що на підписання договору зі шведами Івана Мазепу штовхнуло бажання зробити українських жінок більш сексуальними. Адже, одяг тогочасних європейських дінок був набагато більш привабливим та відвертим, аніж одяг українок :).

В атмосфері товариського обговорення різних проблем пройшов увесь другий день. І, коли настала пора прощатися, нікому не хотілося їхати зі старовинного міста Ніжин. На що господарі конференції - викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи НДУ ім.Миколи Гоголя щиро пообіцяли запросити усіх на ІІ-й тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Соціальна педагогіка" у травні цього року.

Фоторепортаж про ІІ Міжнародну конференцію «Актуальні проблеми підготовки фахівців у галузі соціально-педагогічної діяльності» дивіться незабаром у нашій Фотогалереї.

Переглядів: 627 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0