Nav Menu
09:35
Міжнародний день соціального педагога



Зі святом Міжнародного дня соціального педагога!

Свято, що відзначається 2 жовтня порівняно молоде. У травні 2009 року в Копенгагені пройшла XVII Міжнародна конференція соціальних педагогів. У цьому заході брали участь представники 44 країн. Конференція виявилася знаменною, оскільки саме на ній було прийнято рішення заснувати Міжнародний день соціального педагога.

Значення, яке несуть для суспільства соціальні педагоги, неможливо виміряти ніякими показниками. Багато успішних людей, які раніше вважалися важкими підлітками, що займають в суспільстві свої гідні місця, не рідко згадують своїх наставників теплими словами, відчуваючи до них почуття глибокої поваги.

Професія соціального педагога передбачає роль посередника між людиною і соціальним середовищем, між дорослими і дітьми, психолого-педагогічне наставництво, захист прав дитини тощо. Зараз професія соціального педагога затребувана і виділена в окрему категорію системи освіти.

Соціальні педагоги працюють у школах, дитячих будинках, інтернатах, центрах реабілітації та соціальних службах. В їх повсякденні завдання входить робота з проблемними підлітками та дітьми з неблагополучних сімей. Вони допомагають адаптуватися дітям, що пережили душевні і фізичні травми.

День соціального педагога не оминув і наш факультет психології та соціальної роботи, зокрема кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи відзначила цей святковий день своїми заходами.

Виготовлені власноруч вітальні плакати були представлені в холі нового корпусу від різних академічних груп факультету різних спеціальностей. Протягом дня гості, викладачі, студенти університету мали можливість переглянути відео презентацію про спеціальність «соціальний педагог».

Студенти 4 курсу спеціальності «соціальна педагогіка» проводили різноманітні заходи професійного спрямування: конкурс на кращу соціально спрямовану назву фото, конкурс «Вгадай кому належить річ», конкурс «Навички допомоги людям похилого віку», конкурс навичок спілкування, «Вгадай соціальні уміння», «Соціальний педагог – людина, що веде через перешкоди» та інші.

Особливо колоритно виглядало «Дерево побажань» з листочками побажаннями для педагогів кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. Проведені заходи збирали зацікавлених та бажаючих висловити свої щирі вітання між навчальними заняттями.

У Міжнародний день соціального педагога ми приєднуємося до привітань на адресу цих висококваліфікованих фахівців і бажаємо їм успіхів і любові, перемог і радості в їх життєво необхідної всім нам праці!

Зі Святом всіх соціальних педагогів!


Більше фото тут: http://nafakultete.at.ua/photo/2015_rik/mizhnarodnij_den_socialnogo_pedagoga/63
Категорія: Новини факультету | Переглядів: 611 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0