Nav Menu
14:47
Молодь "голосує ногами" за інтеграцію з ЄС
Близько 2 тисяч молодих людей зібралися біля будівлі Львівської обласної державної адміністрації на мітинг на підтримку євроінтеграційного курсу України, повідомляє Інтерфакс- Україна. 

Молоді люди тримають у руках національні прапори України і ряд плакатів з написами: "Ми хочемо до ЄС, ми не хочемо назад до СРСР", "Yes, ЄС", "Україна = ми" та інші гасла. Молоді люди скандують "Yes, ЄС", "Ми хочемо до Європи" і "Слава Україні". 

До учасників вийшли голова та депутати Львівської обласної ради, які повідомили, що підтримують вимогу молоді та заявили, що о 15.00 відбудеться засідання координаційної ради представників політичних партій, які ухвалюватимуть рішення про те, як діяти далі. 

Крім того, студентські активісти заявили, що у п'ятницю ввечері, 22 листопада, відбудеться ще один мітинг, який також організовують студенти біля пам'ятника Тараса Шевченка в центрі міста. 

Також в Івано-Франківську у центрі міста на Вічевому майдані близько 200 молодих людей проводять мітинг на підтримку підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. 

Вони тримають в руках плакати з написами: "Франківці, виходьте на Майдан!", "Ми - європейці!". На мітингу виступають усі охочі; вони закликають іванофранківців приєднуватися до них і підтримати європейський вибір України. 

Кількість людей постійно збільшується. 

На Вічевому майдані встановлено 4 намети, біля яких встановлені державний прапор України і прапор ЄС. 

Як повідомила у своєму виступі перед мітингувальниками депутат Івано -Франківської облради Ольга Бабій , в суботу 23 листопада, на 10.00 скликається позачергова сесія облради. 

"Якщо буде багато людей, ми прийдемо сюди, на Вічевий майдан", - зазначила вона. 

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, заявивши про рішучість істотно поліпшити торговельно-економічні відносини з Росією і країнами СНД. 

Джерело http://www.newsru.ua/
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 389 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0