Nav Menu
08:37
Наші студенти приміряють професійні ролі
Майбутні вчителі молодших класів приміряють професійні ролі


27 травня студентки факультету психології і соціальної роботи, групи ПА – 21 в Ніжинській гімназії № 3 провели заліковий виховний захід з навчальної дисципліни «Теорія і методика виховання»: квест або гру-подорож «День іменинника». Це було «КТС у квадраті». По-перше, дівчата колективно створили сценарій, обговорили змістове наповнення кожного рівня квесту, розподілили обов'язки і ролі для проведення квесту. По-друге, завдання кожного етапу були побудовані так, щоб виключити будь які прояви конкуренції і зверхності серед дітей, щоб підкреслити важливість і цінність кожної дитини в великому утворенні – класі, щоб залучити кожного учня до діяльності.

Ми підтримуємо думки багатьох науковців, котрі розглядаючи процес професійного становлення майбутнього вчителя наголошують на включенні студента у навчальну, виховну і практичну діяльність. Тому, на наш погляд, така форма роботи зі студентами є важливою і цінною, адже реалізовується важливий принцип зв'язку теорії з практикою.

Дівчата успішно реалізували заплановану мету, отримали в результаті задоволені усмішки дітей і щиру дитячу вдячність. Але найголовніше, на що Ми сподіваємось – це подальше зростання у дівчат мотивації до професійного самовдосконалення, підтримки щирості в спілкуванні с дітьми, і любити те, що вони роблять, адже тільки так можна прищепити любов до знань у молодших школярів і формувати у них важливі життєві цінності.

Тетяна Гордієнко.

  



  

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 511 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0