Nav Menu
09:42
Науково-методичний семінар «Торгівля людьми: соціально-правові аспекти».
17 лютого 2011 року на факультеті психології та соціальної роботи НДУ ім М.Гоголя відбувся науково-методичний семінар «Торгівля людьми: соціально-правові аспекти». У ньому взяли участь студенти І-V курсів факультету та викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.

Семінар сприяв не лише ознайомленню усіх присутніх із теоретичними та практичними аспектами проблеми торгівлі людьми, а й налагодженню дружніх стосунків з іншими вузами України, які готують студентів за спеціальністю соціальна, адже модераторами виступали Данильчук Лариса Олексіївна – канд. пед. наук, доцент, докторант кафедри соціальної педагогіки Волинського національного університету імені Л.Українки; керівник науково-дослідницької лабораторії «ПУНШ ПР» Кременецького обласного педагогічного інституту імені Тараса Шевченка та Захарчук Тетяна Віталіївна – aспірант Львівського науково-практичного центру професійно-технічної освіти АПН України.

Усі учасники семінару із самого початку роботи відчули високий рівень професійної компетентності модераторів заходу, який заснований не лише на знанні теорії проблеми, а й на значному досвіді практичної роботи.

Уся робота під час семінару була розділена на дві частини. Перший блок був присвячений теоретичним аспектам проблеми торгівлі людьми і мав на меті розкрити для учасників історичні аспекти проблеми торгівлі людьми; міжнародний досвід захисту прав людей, які постраждали від торгівлі людьми; соціальні механізми проблеми, що розглядалася, а також діяльність недержавних організацій України, спрямовану на вирішення проблеми торгівлі людьми.

Особливу цікавість в учасників науково-методичного семінару викликала його друга частина, яка була присвячена профілактиці торгівлі людьми у соціальних мережах і проходила у формі майстер-класу. Внаслідок швидкого розвитку та популярності у молодіжному середовищі соціальні мережі на сьогодні не лише надають можливість відпочити, поспілкуватись з друзями, обмінятись думками, але й створюють умови для залучення своїх учасників у тенета торгівлі людьми.

Саме тому модератори зосередили увагу учаників семінару на безпечності користування мережею Інтернет взагалі та соціальними мережами, зокрема; презентували сайти на яких можна знайти інформацію щодо правил безпечного користування мережею, корисні поради для батьків тощо.

П’ять годин роботи промайнули немов одна хвилина і залишили по собі значний багаж цікавих та корисних знань, розуміння глибини та маштабів проблеми, гарний настрій та нових друзів.

На сам кінець хотілося б від імені співробітників та студентів факультету психології та соціальної роботи висловити слова щирої вдячності за проведення науково-методичного семінару «Торгівля людьми: соціально-правові аспекти» модераторам даного заходу Данильчук Ларисі Олексіївні та Захарчук Тетяні Віталіївні.

Переглядів: 1387 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0