Nav Menu
00:18
"О спорт, ты - мир!" (с)
Що футбол – найпопулярніша і найдоступніша спортивна гра, ми переконалися з матчу, який відбувався у стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя 29 квітня 2010 року.
Усе почалося з того, що тренер Чернігівської футбольної команди «Спорт», заслужений тренер України Юрій Олександрович Казіміров звернувся до декана факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя доцента Антоніни Іванівни Конончук з пропозицією провести товариську зустріч по міні-футболу між командами студентів університету та Чернігівською ФК «Спорт». Дана команда відрізняється від інших тим, що її гравці – молодь з обмеженими можливостями. Але це зовсім не означало, що в них мало шансів на перемогу, як здавалося на перший погляд. Навпаки, всіх здивувала висока майстерність гри команди «Спорт», воля до перемоги, коректність поведінки на полі.
Оргкомітет заходу у складі декана факультету психології та соціальної роботи А.І. Конончук, заступника декана з виховної роботи факультету психології та соціальної роботи І.І. Тукач, завідувача кафедри фізичного виховання і валеології П.І. Щербака, викладача кафедри фізичного виховання і валеології М.П. Бойка, голови студентського профкому університету Р.С. Приходька розробив програму зустрічі студентів НДУ імені Миколи Гоголя та учасників команди «Спорт». Подія справді неординарна і необхідно було докласти всіх зусиль, щоб створити комфортні умови для кожного з присутніх: футболістів, вболівальників, учасників культурної програми.
Уже о 15.30 увагою глядачів заволоділи ведучі – студенти факультету психології та соціальної роботи, члени студентської ради, відповідальні за роботу спортивного сектору Юлія Попильницька і Тарас Мовчан. Із вітальним словом до команд і вболівальників звернулися: проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доцент Олександр Григорович Самойленко, завідувач кафедри фізичного виховання і валеології, доцент Павло Іванович Щербак, тренер футбольної команди «Спорт», заслужений тренер України Юрій Олександрович Казіміров.
Крім того, футбольний матч, який зібрав усіх на спортивній арені університету, був присвячений 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а в контексті нашої зустрічі – перемозі його учасників над собою.
Позитиву та гарного настрою всім присутнім додали найменші вболівальники – Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів, зразковий ансамбль «Вікторія» (художній керівник і балетмейстер Вікторія Вишнева).
Затамувавши подих, учасники зустрічі рахували останні секунди до початку гри. Зал огорнула тиша. Усі в очікуванні неймовірного примостилися на своїх місцях. Тишу обірвав голос Павла Івановича Щербака, який запросив на поле команди. Честь захищати Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя випала: Олександру Сватенкову, Костянтину Скрибченку, Руслану Ковалю, Данилу Конончуку, Євгену Гаро, Павлу Коноваленку, Андрію Савченку, Тарасу Парубцю, Сергію Іващенку, Дмитру Василюку, Олексію Віннику, Артему Стецюку, Богдану Губанову, Сергію Петраю. Чернігівська команда «Спорт» вийшла на поле у складі Олександра Пономаренка, Михайла Пономаренка, Сергія Савенчука, Дмитра Сили, Юрія Казімірова, Сергія Заболотного, Дениса Давиденка, Віталія Тарасенка.
В очах присутніх панувала невимовна підтримка кожної з команд. Уже в першій половині гри, рахунок матчу був 2:0 на користь Чернігівської команди «Спорт», але студенти Ніжинського університету, набравшись сили і заручившись підтримкою залу дуже швидко зрівняли рахунок. Непомітно закінчився перший тайм. Хореографічний ансамбль факультету психології та соціальної роботи під шалений ритм РОК-Н-РОЛу розвіяв емоційну напругу, що панувала в серці кожного присутнього.
Футбольні позивні знову повернули всіх у вирій спортивних подій і оголосили, що ось-ось почнеться другий тайм матчу. Уже на перших хвилинах виникла напружена атмосфера. Рахунок змінювався кожні 5 хв. як на користь однієї так і іншої команди.
Гра добігала кінця. Залишався рахунок 6:6. Лише на останніх хвилинах матчу команда студентів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя зусиллями Кості Скрибченка змогла у запеклій боротьбі змінити його на свою користь – 6:7. Емоціям радості від перемоги не було меж.
Бурхливі оплески усіх присутніх були найкращими привітаннями командам та їх наставникам – Ю.О. Казімірову та М.П. Бойку. Переможці отримали заслужені нагороди, а учасники і вболівальники – масу позитивних емоцій від гри. Хочеться констатувати, що такий захід мав скоріше дружній, аніж суперницький характер і може стати гарною традицією футбольних поєдинків на майбутнє.


Антоніна Конончук, Ірина Тукач, Яна Желіба
Переглядів: 579 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0