Nav Menu
00:11
Переможний дебют нашої танцювальної студії!
18, 19 та 20 листопада у першій столиці нашої країни місті Харкові відбувся Четвертий Міжнародний фестиваль танцю ART-Bomb, який на сьогодні є одним із найбільш масових танцювальних подій у Східній Європі! За три дні конкурсної програми на танцпол виходить більш ніж 4000 танцюристів!

Фестиваль було організовано Харківською обласною молодіжною громадською організацією «ПРОЛIСКА» з ініціативи Посла Миру в Україні Євгена Капліна та громадського і культурного діяча Марини Фесюнін за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Спеціальними гостями фестивалю та членами журі цього року стали: Кристина Шишкарьова (хореограф-постановник телепроекту «Танцюють всі»), Олена Пуль (переможниця телепроекту «Танці з зірками»), Андрій Пятаха (учасник телепроекту «Танцюють всі – 4») та Сергій Ланько (учасник ТБ-проектів, хореограф постановник).

Окрім них, до складу журі також увійшли Тамаз Єрьомін – актор, режисер, продюсер, головний редактор телекомпаній Обрій та Омега, один із засновників першого на території СНД театру танцю; Ігор Животченко – лауреат, дипломант Міжнародних фестивалів і конкурсів, володар «Творчої премії» Харківської міської ради, володар почесної медалі національного заслуженого ансамблю танцю України ім. Павла Вірського, керівник Народного ансамблю танцю «Буревісник»; Оксана Луценко – володарка титулу «Міс Магія Сходу – 2008», володарка Кубка Україна в номінації шоу-белліданс, переможець низки конкурсів та фестивалів, Королева імпровізації танцю.

«А що нам до цього свята життя?», - спитаєте ви. Справа у тому, що цього року участь у цьому зібранні взяли хлопці та дівчата із хореографічної студії факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя «Бурлеск»!

Думаю, що у кожного в пам’яті закарбувався їх виступ навесні, коли вони презентували свій перший творчий доробок – мюзикл «Історія одного життя». Сподіваюся, що кожен із Вас з легкістю пригадає їхнє танго та ще кілька незабутніх хореографічних постановок. Вони вже отримали певне визнання на рівні університету, виступивши під час Свята останнього дзвоника; міста – виступ під час Міжнародного фестивалю «Сесія - 2011»… А сьогодні вони отримали визнання міжнародне!

 Можливо, остання фраза прозвучала досить пафосно і неправдоподібно, але… Наші дівчата і хлопці (Лукьяненко Таня, Жолудєва Аліна, Потапова Маша, Потапова Женя, Колонтай Алла, Овчаренко Яна, Міщенко Оксана, Сурмило Олена, Бобро Артур, Конончук Данило, Мовчан Тарас, Кононенко Олексій, Даниленко Євген, Клименко Анатолій, Требух Віталій, Козоріз Богдан, Постоногов Ян) під керівництвом ідейного натхненника і художнього керівника Тетяни Сватенкової вибороли треті місця у двох номінаціях Четвертого Міжнародного фестивалю танцю ART-Bomb (Харків, 2011)! 

Перша - сучасно-естрадний танок (від 14 років): "Танго" у виконанні Лукьяненко Тані, Жолудєвої Аліни, Потапової Маши, Потапової Жені, Колонтай Алли, Овчаренко Яни, Міщенко Оксани, Сурмило Олени, Бобро Артура, Конончука Данила, Мовчана Тараса, Кононенко Олексія, Даниленко Євгена, Клименко Анатолія, Требуха Віталія та Козоріза Богдана. У цій номінації, окрім наших героїв, брали участь ще більше 20 колективів, що лише підвищує значимість досягнення!

Друга - сучасний танок на основі класичної хореографії (від 15 років): хореографічна композиція "Інь і Янь" у виконанні Овчаренко Яни і Постоногова Яна, а також хореографічна композиція "Тільки ми" у виконанні Лукьяненко Тані та  Козоріза Богдана. У цій номінації разом з нашими виступило більше 30 колективів!

Іще вчора вони були звичайними студентами, які наполегливо (а хто і не дуже) «гризли граніт психолого-педагогічних наук», а сьогодні – Вони Переможці! Щиро вітаємо Вас шановні наші! Ви робите те, про що інші лише мріють! Нехай це буде лише першим кроком на Вашому довгому творчому шляху!

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 710 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/1