Nav Menu
22:40
Поєднання цікавого з корисним
15 грудня 2011 року студенти п’ятого курсу факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету відвідали місто Чернігів, а саме Чернігівський обласний соціальний центр матері і дитини «Батьки й дитина разом».

Якщо коротко, то діяльність цього центру спрямована на попередження раннього соціального сирітства, тобто, відмови матерів від своїх новонароджених дітей. Такий центр – єдиний в області і тому до нього направляються дівчата з усіх кінців нашої великої області. Так, наприклад, буквально із завтра там житиме одна наша студентка!

Варто зазначити, що для перебування матерів (переважно юних) створені усі необхідні умови – гарні і просторі кімнати з усіма необхідними меблями, кухня та пральна кімната з усією необхідною технікою, професійні та доброзичливі спеціалісти.

Протягом зустрічі з директором центру Ольгою Казимирівною студенти познайомилися зі значним практичним досвідом роботи центру, дізналися про випадки із практики, значно розширили свої знання щодо роботи із юними матерями та діяльністю по профілактиці раннього соціального сирітства.

Проте, мета написання цієї замітки – не розповідь про центр. На мою особисту думку, такі поїздки є життєво необхідними для наших студентів, можливо, навіть починаючи із першого курсу – з ознайомчої практики. Люди, які працюють у цьому і подібних йому закладах завжди готові поділитися своїм досвідом, знаннями, порадами. Вони відкриті до спілкування та готові до відповіді на найцікавіші запитання.

Окрім того, поїздка до цього закладу легко поєднується із візитом до Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги, який знаходиться на другому поверсі тієї ж будівлі. Під час зустрічі з директором – Іриною Петрівною, - студенти дізналися про специфіку роботи закладу, категорії клієнтів з якими вони працюють, історії із досвіду роботи тощо.

Якщо коротко, то діяльність цього центру спрямована на допомогу людям, що опинилися у складних життєвих обставинах, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Спілкування із директором пройшло у невимушеній та позитивній атмосфері і було не менш корисним, а ніж на першому поверсі.

Загалом, поїздкою залишились задоволені всі і господарі центрів і студенти, адже такі поїздки – це не лише позитивний досвід і нові знайомства, але й чудова нагода познайомитись зі своїми одногрупниками в іншій, а ніж навчальні аудиторії, умовах.

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 516 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/1