Nav Menu
23:05
Шпигунські пристрасті та таємна змова
15 березня 2011 року на факультеті психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулося традиційне факультетське свято інтелекту, розуму та знань з психології під назвою «Психологічна вікторина». Як і завжди, організаторами даного заходу виступали студенти другого курсу спеціальності «психологія» під пильним керівництвом добре відомого викладача кафедри загальної та практичної психології Шилової Галини Петрівни.

Нервовість першокурсників напередодні заходу відчувалася неозброєним оком: із навчально-методичного кабінету зникли всі книжки у назві яких містилося слово «психологія»; студент фізико-математичного факультету Сергій Рубінштейн та студент історико-юридичного факультету Лев Виготський за тиждень до Вікторини були змушені змінити прізвища на Рубінштеєнко та Виготченко; студентська рада факультету мусила підробити фінансовий звіт, щоб врятувати голову студради Олексія Кононенка від зловживань службовим становищем та розкрадання державного майна; весь світ затаївся в очікуванні…

І у назначений час двері найбільшої аудиторії факультету із найменшою кількістю кватирок широко відкрилися перед учасниками «Психологічної вікторини-2011». За традицією ними стали групи першого курсу: ДП-11, ДІ-11, ПП-11, П-11, а також група БП-11, яка представляла природничо-географічний факультет. За свідченнями очевидців, до числа учасників, попередньо змінивши зовнішність, намагалися пробитись студенти п’ятого курсу спеціальності «соціальна педагогіка; практична психологія». Проте, навіть добре поголившись та зав’язавши бантики, вони не змогли приховати рівень знань, що виглядав із сумок та портфелів.

Вікторина – це змагання. Інколи жорстоке і брутальне, де учасники не цураються будь-яких способів за для досягнення перемоги. Саме тому дане дійство не могло обійтися без активного включення у процес компетентного, непідкупного та об’єктивного журі. Його склад було ретельно відібрано на таємній нараді у деканаті за участю двох невідомих, що ховалися за абревіатурами КАІ та ПМВ. Результатом їх розмови стало призначення у якості суддів викладачів кафедри загальної та практичної психології Шилової Галини Петрівни і Тимошенко Олексія Анатолійовича, викладача кафедри психології, одного з найбільш досвідчених та авторитетних фахівців у галузі психології Бойправ Марії Дмитрівни та шпигуна із числа таємної поліції при деканаті факультету – Тукач Ірини Іванівни, яка з метою конспірації сприяла початку ремонту у деканаті та переміщенню усіх його мешканців у невідомому напрямі.

Випробування студентів-першокурсників відбувалися у зовні невимушеній та доброзичливій атмосфері. Проте, уся світова спільнота очікувала апогею, кульмінації, несподіваних кроків та розумних відповідей. Під час першого етапу Вікторини, який мав на меті визначити найбільш витривалих студентів для весняного трудового десанту на поля агрофірми «Мертві душі», глядачі та журі почули лише розумні відповіді. Між групами точилася рівна боротьба до останнього. Проте, увірвавшись до аудиторії у самих білих халатах, студенти-старшокурсники природничо-географічного факультету зуміли підмінити останні запитання першого етапу вікторини на питання із ШКБ (шкільний курс біології), що допомогло отримати перемогу групі БП-11! Командну перемогу групи БП розділили активні учасники першого етапу – Михальчук Артур (ПП-11) та Данилевська Роксолана (П-11).

Індивідуальний тур Вікторини, під час якого МОНМСУ було проведено природний експеримент у лабораторних умовах щодо життєздатності теорії Ч.Дарвіна у підготовці психологів, сприяв формуванню зворотних тенденцій у розвитку динамічних процесів малих груп першого курсу та виділенню на фоні загального числа студентів-першокурсників Потапової Євгенії (ПП-11), яка посіла І-е місце; Буряк Тетяни (П-11) – ІІ місце; Броварчук Юлії та Вернигори Галини (БП-11) – ІІІ місце.

Завдяки фінансовим махінаціям, наполегливості, своєчасному формуванню бюджету на семестр та під тиском свого голови Олексія К. студентська рада факультету психології та соціальної роботи виділила N-ну суму грошей не подарунки та призи (за умовами договору точна сума не розголошується). Тому всі переможці й активні учасники отримали цінні й корисні призи!

Фотозвіт нашого законспірованого під фотографа шпигуна шукайте у фотогалереї.

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 633 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 4.0/1