Nav Menu
16:28
Спіймали студента-наркоторговця
На початку жовтня до працівників сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ніжинського міськвідділу міліції надійшла інформація про те, що серед молоді Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя студент організував розповсюдження особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу (маріхуани). Відомості по даному факту відразу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, саме в межах якого оперативники і розпочали перевірку отриманої ними інформації.
За короткий термін часу міліціонерам вдалося встановити не лише особу зловмисника, а й місце його проживання та коло друзів. Ним виявився 19-річний студент 3-го курсу НДУ, мешканець Ніжинського району, який проживав у одному з гуртожитків ВНЗ.

Щоб зупинити його злочинну діяльність працівниками СБНОН було проведено декілька оперативних закупівель. Саме під час останньої – горе-студента й було затримано біля гуртожитку, в якому підозрюваний мешкав.

Підозрюваний щойно отримав гроші за продані наркотики. Під час проведення особистого огляду молодика, працівники міліції виявили та вилучили в одній з кишень його куртки паперовий згорток з марихуаною, що був готовий для продажу і чекав на
свого покупця.

Наркотичні речовини та пристрій для куріння маріхуани були виявлені і в кімнаті гуртожитку де жив зловмисник. Останній пояснив правоохоронцям, що «зілля» він зберігав для подальшого збуту. Як виявилося за час своєї незаконної діяльності у підозрюваного з’явилося досить клієнтів, проте оперативники вчасно довідалися та попередили подальше розповсюдження наркотиків серед молоді.
Цікаво, що затриманий у минулому не мав жодних проблем з законом, зростав у благополучній родині, мав гарні завдатки до навчання, тому здобував безкоштовну вищу освіту. Хлопець розповів,що має коло друзів, які так само як і він вживають даний наркотик.Тому вирішив, що на цьому ще й можна добре заробити продаючи «отруту» серед студентів.

Слідчим відділенням Ніжинського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України ( незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів – психотропних речовин або їх аналогів. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років. Наразі проводиться подальша перевірка.
Працівники органів внутрішніх справ звертаються до жителів міста Ніжина та Ніжинського району з проханням надавати інформацію про осіб, які займаються збутом наркотичних речовин за тел.102, 2-37-63.
Анонімність гарантована.

Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС Тетяна Дахно

За матеріалами http://www.uezd.com.ua
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 455 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0