Nav Menu
00:12
Спільне засідання студради, студпрофкому та деканату факультету, або "З думкою про літо"
25.11.09 (середа) відбулося спільне засідання студради, студпрофкому та деканату факультету. Воно було присвячене обговоренню одного, але дуже важливого, питання: запровадженню 6-денного робочого тижня до кінця 2009 року. 
 
В процесі обговорення адміністрацією факультету було повідомлено студентському активу про ті нормативні документи, які стосуються позачергових канікул (читай: карантину) та їх наслідків, пояснено їх зміст та основні моменти. Якщо коротко, то усе це можна описати кількома тезами:
1. Канікули були спричинені складною епідеміологічною ситуацією в країні і були спрямовані на запобігання поширенню захворюваності на грип (звичайний та каліфорнійський-свинячий-N1H1).
2. Не дивлячись на три тижні вимушеного "простою", навчальне навантаження має бути виконано у повному обсязі. Тобто, всі пари мають бути виставлені в розклад і прочитані студентам.
3. Можливостей для відпрацювання пропущених занять є кілька: 6-денка та ущільнення графіку занять (не 3, а 4 пари на день); зсув початку другого семестру на пізніший термін. Тобто, або зараз трохи більше попрацювати і нормально, у звичному режимі, гуляти і зимові, і літні канікули, або ж вчитися весь січень і весь червень.
4. На сьогодні все частіше лунають заклики/виступи/коментарі до того, щоб не запроваджувати 6-денний робочий тиждень.
5. Вищі навчальні заклади можуть самі вирішувати питання організації навчального процесу.
 
Студентський актив, вислухавши всі аргументи, жваво включився в обговорення проблеми. Проте, думка з приводу "бути 6-денці чи не бути" була однаковою - бути. Чому? Тому, що, на думку студентського активу, краще місяць напружено попрацювати, аніж втрачати місяць літніх канікул.
 
Саме тому, за результатами спільного засідання студради, студпрофкому та деканату факультету було прийнято рішення підтримати пропозицію адміністрації університету щодо впровадження 6-денного робочого тижня до кінця 2009 року.
 
Отже, залишилось рівно 30 днів.
 
 
Переглядів: 503 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0