Nav Menu
20:52
Студентів закликають активно висловлювати свою позицію
Президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова закликала українських студентів бути свідомими й активними громадянами, які зможуть зробити внесок в Європейське майбутнє України.

"Шановні студенти, шановні українці! Сьогодні наша держава стоїть перед цивілізаційним вибором, вибором нашого майбутнього. Майбуття України – це майбуття кожного її громадянина й кожний із нас має зробити власний вибір", - йдеться у зверненні до студентів.

Президент УАСС зазначає, що студентство завжди було каталізатором суспільних змін й студенти завжди впливали на історію розвитку власних держав.

"Як люди, які не обтяжені досвідом минулих епох ми маємо можливість ясно бачити перспективи майбутнього й маємо їх відстоювати. Українські спудеї вже стали визначним чинником здобуття нашою державою незалежності. На підтримку проєвропейського руху в Україні вже виступили Союзи українських студентів закордоном. Сьогодні ми маємо виступити за те майбутнє, котрого бажаємо собі та прийдешнім поколінням українців", - наголошує Щепетильникова.

Вона зазначає, що студентські громади вищих навчальних закладів Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Дніпропетровська та інших міст вже зробили свій внесок в Європейське майбутнє України та разом вже активно відстоюють свою думку.

За словами президента Української асоціації студентського самоврядування, практика, заборони студентам висловлювати свою думку та брати участь у мирних акціях, є протиправною. Кожному громадянину України гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Враховуючи значущість вибору перед котрим стоїть Україна сьогодні, будь-які дії спрямовані на обмеження свободи слова є порушенням Конституції України та злочином проти громадян та Української держави в цілому.

"Висловлюю глибоку повагу та дякую керівникам вищих навчальних закладів, які висловили свою позицію, щодо зупинки євроінтеграційних процесів в Україні та підтримали студентів, які сьогодні стоять на майданах в різних містах нашої великої держави. Закликаю керівників інших вишів терміново виступити в підтримку студентської громади та продовження європейської інтеграції України!", - йдеться у зверненні.

"Звертаюся до всіх студентів - ми маємо продовжити активно висловлювати свою позицію, щодо сталого розвитку держави! Будьмо свідомими й активними громадянами, разом ми збудуємо наше майбутнє!", - наголосила президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова.

Освіта.ua
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 417 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0