Nav Menu
20:59
Допомагаємо армії

З вірою, надією та любов′ю в серці.

Нещодавно студенти Ніжинського державного університету імені Миколо Гоголя, а саме представники п’яти факультетів та дитячий вокально-хореографічний колектив «Калинонька» керівником якого є заслужений діяч культури України Валерій Кирилюк, відвідали військовослужбовців I-ї окремої гвардійської танкової бригади тактичної групи Північ з нагоди професійного свята – Дня танкіста. Подарунком до свята був концерт і спілкування, спілкування, спілкування… Тепло і щиро приймали гостей мужні захисники України , не шкодуючи оплесків та квітів, адже такий сюрприз з розмаїття жанрів: вокал, хореографія, проза, гумор – заполонили атмосферу імпровізованої сцени,на схилах пагорбу, біля міста Ромни Сумської області. Не стримували й сліз, коли відкривали листівки - трикутнички, які надіслали студенти факультету психології та соціальної роботи. А як по-дитячому раділи, коли дівчата - учасниці концерту пов′язували на міцні чоловічі руки браслетки (фєнєчки) які теж власноруч виготовили наші студенти.

Для організації такої поїздки було досить мало часу, але за підтримки керівника соціально-гуманітарного відділу В.І. Скороход і завдяки оперативній роботі заступників деканів з виховної роботи та невичерпній творчості , професіоналізму доцента кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Качалової Тетяни Василівни такий захід став можливим.

Та на цьому зв′язок з танковою бригадою не обірвався, бо допомагає налагодити таку взаємодію з одного боку декан факультету психології та соціальної роботи, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи – А.І.Конончук , а з іншого – наш колега,доктор історичних наук, доцент кафедри історії України і політології, який виконує свій військовий обов′язок в лавах танкової бригади і є заступником командира по роботі з особовим складом , старший лейтенант - Луняк Євген Миколайович.

Неодноразово силами викладачів та студентів надавалась і до цих пір надається допомога танкістам. Це продукти харчування, засоби гігієни , теплі речі та багато іншого.

Дуже приємно, коли допомога є насправді вчасною. Завдяки згуртованості та злагодженій роботі колективу кафедри загальної та практичної психології під керівництвом професора, доктора психологічних наук М.В.Папучі, було закуплено і відправлено до танкової бригади дощовики, яких на той момент так не вистачало солдатам, адже осінь така мінлива і в синоптичному прогнозі і в душах солдатів. Останню, дуже складно загоїти, вилікувати, особливо коли знаходишся далеко від домівки, а що по-переду - ; дуже багато запитань і мало відповідей, і очікування, очікування, очікування…

І знову на допомогу прийшли викладачі кафедри загальної та практичної психології, доценти Н.Ф.Литовченко, О.І.Михайлова, І.В.Кошова. Вони радо погодились надати психологічну допомогу військовослужбовцям.

Завершуючи, хочу зазначити, що ці справи, які ми робимо разом є справжнім проявом патріотизму. Патріотизм має велику силу та енергію, адже саме справжні люди – патріоти навчили нас любити свій прапор, герб, мову, культуру та традиції. Патріотизм не потрібно завойовувати силою,він народжується в душі, яка робить доброчинні справи.

Співпраця продовжується. Крім того, ще у квітні відбулась зустріч на факультеті з представниками 5-ї роти 2-го танкового батальйону 1-ї окремої гвардійської танкової бригади дислокованої у смт Гончарівське.

Військовим подаровано обереги, листи для моральної підтримки. Фотозвіт про подію
Категорія: Новини факультету | Переглядів: 457 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0