Nav Menu
19:45
Фестиваль соціальних інновацій Ucrazyans



25-го квітня на Софійській площі в Києві пройде фестиваль соціальних інновацій Ucrazyans. Все буде майже як завжди: смачна їжа, хороші музичні гурти, приємне спілкування, розумний лекторій, ярмарок корисних товарів. Але також будуть і найкращі українські соціальні проекти.

Серед них ініціатива «Агенти змін», всеукраїнська платформа інновацій «Велика Ідея», проект «Мурахи», ZELENEW, Backmy.bike, Art-Mobilization in Slovyansk, «Театр для діалогу», видання The Ukrainians, ініціатива «Дивовижні», фонд «Таблеточки», Greencubator, Асоціація велосипедистів Києва та інші.

Завдання організаторів – міжнародної організації PACT та інтернет-видання Platfor.ma – зібрати разом тих представників громадянського суспільства, які своїми світлими ідеями дійсно рухають Україну вперед, та розповісти про них. Адже саме такі проекти роблять свої маленькі справи, що в підсумку покращують життя величезної країни: вигадують, як переробити пластик на корисні речі, шукають загублені велосипеди, їздять в Східну Україну з культурними місіями, допомагають біженцям і знімають фільми про захист прав людини.

«Тому що всі ми – ucrazyans. Божевільні українці вже півтора роки йдуть наперекір долі й роблять, здавалося б, неможливе: скидають тирана, самі озброюють армію, допомагають один одному. І щосили прагнуть до того, аби у підсумку все у нас налагодилося. Ми хочемо, щоб кожен, хто прийде на фестиваль, теж став таким самим божевільним українцем. І тоді переможемо ми всі», – кажуть організатори.

На фестивалі також буде музична сцена від медіапартнерів радіо «Аристократи» тому в програмі – інтелігентна дискотека, виступи Brunettes Shoot Blondes, Мар'яни Головко, групи US та інших.

А у спеціальному лекторії вчитимуть тому, як створювати корисні соціальні проекти. Окрему цікаву лекцію прочитає дизайнер Ігор Скляревський, який разом із командою однодумців створює нову схему київського метрополітену, систему навігації містом, а також реформує мову, якою комунальні служби спілкуються з мешканцями.

На фудкорті, звичайно ж, нагодують, а на ярмарку від Kyiv Market завалять сувенірами.

Приходьте на Софійську площу 25 квітня, з 10:00 до 21:00.

Джерело
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 478 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0