Nav Menu
00:49
Олімпіада по соціальній педагогіці (Частина перша)
Думаю, що немає жодної людині на нашому факультеті, яка б не знала про те, що протягом минулого тижня до нашого славетного вузу завітали найкращі знавці соціальної педагогіки зі всієї України! Для тих, хто ще не зрозумів, або не знає - з 11 по 15 травня 2010 року на факультеті психології та соціальної роботи НДУ ім. Миколи Гоголя відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "соціальна педагогіка".

Цього року до нас завітало 54 учасника з усієї країни. Особливо приємно для нас, як організаторів, було те, що серед них було більше 10 осіб, які приїхали вдруге і троє - втретє! Організована та злагоджена робота викладачів кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та студентів факультету дозволила майже безпроблемно вирішити організаційні моменти, пов'язані із зустріччю, поселенням, харчуванням та підготовкою як учасників так і журі. Доречі про журі, цього року до нас завітали такі відомі у соціальній педагогіці постаті як доктор педагогічних наук, професор Міщик Людмила Іванівна, доре відома нашим студентам завідувач лабораторії соціальної педагогіки Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук Алєксєєнко Тетяна Федорівна, кандидат педагогічних наук, доцент Заверико Наталія Віталіївна та інші.

Близько 18-00 відбулась перша історично цікава подія Олімпіади-2010: жеребкування учасників. Формальність, але починати не хотілося нікому. Чітко, швидко і зрозуміло кожен з учасників отримав своє місце у науковому та практичному турах. А закінчився перший день як завжди: презентацією вузів і міст учасників олімпіади. Цікава і дружня атмосфера, мегабайти інформації, неформальне спілкування - все це атрибути вечора під назвою "Моя професія, мій університет". Можливо для тих, хто вже був у нас у гостях воно й не було цікавим, а для інших...

А от уже на другий день почалися справді цікаві події... почалась олімпіада. Зрозуміло, що стометрівок ніхто не бігав і молот не кидав, проте пристрасті, хвилювання, емоції були справжніми. Половина учасників розпочинала з наукового туру, а інші - з практичного. Науковий тур не мав ніякої визначеної теми чи проблеми. Кожен з учасників презентував свій науковий доробок за тією соціально-педагогічною проблемою, яку він обрав сам. За свідченнями очевидців - було все: і цікаві практичні роботи, була суха теорія, були прискіпливі запитання компетентного і поважного журі... не було лише сірості і посередності. І це зайвий раз підкреслило - соціальна педагогіка має світле і молоде майбутнє!

У практичному ж турі, під час якого учасники мали презентувати зразки соціальної реклами, тема була чітко сформульована - Соціальний захист молоді. На жаль не всі учасники уважно читали умови і готували плакати по іншим темам. Доречі, із доробком учасників ви могли ознайомитись на стінах нашого рідного блакитного коридору, який веде до деканату, розкладу, а, інколи, і до бібліотеки =). Роботи олімпійців, як і вони самі, були різними. Оригінальними і стандартними, веселими і сумними, але головне - справжніми, вистражданами у муках творчості, битвах креативності і знань... Що із того вийшло - підіть і подивіться.

На другий день групи помінялись місцями і все йшло своїм ходом, аж поки свій зразок рекламної продукції не представила Катерина Абрамова із Чернівців... культурний шок, ось як можна охарактеризувати стан, в якому перебувала аудиторія після побаченого! І було від чого, справді...

Далі буде...

Переглядів: 561 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0