Nav Menu
09:24
Студенти відвідали музей мистецтв

17 вересня 2015 року студентки третього курсу групи «Початкова освіта» відвідали Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, тривалий час знаний як Київський музей західного та східного мистецтва. Він є найбільшою скарбницею світового мистецтва в Україні, а унікальні зібрання та окремі пам'ятки забезпечили музею визнання далеко за межами країни.

Основою колекції стало приватне зібрання видатних українських меценатів кінця 19 - початку 20 століть Богдана та Варвари Ханенків. Протягом кількох десятиліть вони формували свою колекцію, яка стала проявом особистого смаку власників.

Дівчат вразило все: і велетенські дерев᾽яні сходи при вході, котрі ні разу не були реставровані; і кабінет Богдана Івановича Ханенка, а в ньому подарована дружиною піч з плитки ручної роботи; і вироби з порцеляни та лакова мініатюра; і вироби з Китаю та Японії, котрі втілили в собі самобутність своїх країн; і різьблені меблі ручної роботи, шаф з позолотою зокрема; і червоний зал із зображеннями на стелі; і неймовірної краси картини, кожна з яких зі своєю легендою, і зал з гобеленами зі старовинним дзеркалом, в котре дівчата заглядали з хвилюванням, адже воно бачило історію...

Студентки щиро дякували працівникам музею, котрі провели цікаву, тривалу і детальну екскурсію, та цікавились думками, почуттями і асоціаціями дівчат зіставляючи їх з минувшою епохою. Наостанок була легенда про Христофора-путівника, ніби хто його побачить, тому легко буде в дорозі. Так і дійсно було.

Навчальна екскурсія з дисципліни «Образотворче мистецтво з методикою викладання» була організована з метою закріплення знань студентів про художні стилі в мистецтві, вироблення умінь аналізувати твори мистецтв та щоб в майбутньому наші студентки змогли прищеплювати дітям любов до прекрасного.

Категорія: Новини факультету | Переглядів: 491 | Додав: OlderS | Рейтинг: 0.0/0