Nav Menu
18:49
Студентська наукова конференція
У перші дні весни студенти факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя мали можливість не лише відсвяткувати Міжнародний Жіночий день та порадіти приходу весни, а й взяти участь у щорічній науковій конференції для студентів «Наука і моє життя». Конференція була організована студентами-магістрантами факультету під керівництвом доцента, кандидата педагогічних наук і викладача кафедри соціальної педагогіки Борисюк Світлани Олексіївни. 
Конференція проводилася для студентів третього, четвертого, п'ятого, шостого курсів. Завдання студентів полягало у написанні наукових статей присвячених актуальним проблемам соціальної педагогіки та участь у конкурсі стендових доповідей «Студентський науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення». 

Цього року магістранти вирішили урізноманітнити роботу конференції і запросили до участі в ній провідних науковців університету: Самойленка Григорія Васильовича, Суховєєва Володимира Володимировича, Коваленко Євгенію Іванівну та Папучу Миколу Васильовича. До запрошених звернулися з проханням розповісти про те, яке місце наука займає у їх житті та як вони вирішили стати науковцями. 

Конференція відбулася 14 березня 2013 року у 119 аудиторії нового корпусу. 
Вона складалася із двох частин: пленарне засідання та секційні заняття. 
На пленарному засіданні були присутні студенти, провідні науковці університету та декан Конончук Антоніна Іванівна. Пленарне засідання розпочалось із вітального слова Борисюк С. О., далі слово взяли ведучі засідання Попильницька Юлія та Бобро Артур – студенти-магістранти. Вони розповіли про роботу конференції та надали слово науковцям. На закінчення пленарного засідання із словами привітання до студентів звернулась Антоніна Іванівна. Вона подякувала студентам за роботу, а також вручила примірники Збірника наукових доробків студентів-дослідників факультету психології та соціальної роботи тим з них, хто в минулому році брав участь у конференції та подав свої статті до друку. 

Далі робота конференції супроводжувалася студентським та викладацьким голосуваннями за кращі стендові доповіді у номінаціях: «Студент-дослідник», «Студент-новатор», «Креативний підхід» а також за перше. Друге та третє місця. 
Після голосування студенти розділились на дві секції і продовжили роботу у групах. Робота полягала у виступі з власною науковою статтею та участь у обговоренні почутого. 
Перша секція – «Науково-теоретисні аспекти соціальної педагогіки». Її очолили Попильницька Ю., Костенко Ю. та Шимко М. У роботі секції приймали участь такі студенти із власними науковими доробками: 
1. Особливості організації дозвіллєвої діяльності підлітків в умовах ЗНЗ. Магістрантка ф-ту псих. та соц. роботи Костенко Ю. 
2. Соціально-педагогічне забезпечення організації інтелектуально-ігрової діяльності школярів. Магістрантка ф-ту псих. та соц. роботи Попильницька Ю. 
3 Правове виховання учнів ЗНЗ. Магістрантка ф-ту псих. та соц. роботи Скрипка К. 
4. Вплив ігрової діяльності на соціалізацію дитини. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Лук’яненко Т. 
5. Клуби для учнівської молоді як фактори соціалізації особистості. Студ. . ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Хорт А. 
6.Соціальна адаптація підлітків у ЗНЗ. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц.роботи Потапова Є. 
7.Формування культури материнства жіночої молоді у соціально-педагогічному середовищі ВНЗ. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Жадовець К. 
8.Соціально-педагогічна робота з батьками-одинаками у вихованні дітей. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Лобунець В. 
9. Особливості соціалізації підлітків з неблагополучної сім’ї. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Магірко А. 
10. Вплив ЗМК на виникнення проміжних форм адитивної поведінки жіночої студентської молоді. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Лабусько С. 
11.Соціально-педагогічна робота з молодою сім’єю в умовах ВНЗ. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Колонтай А. 
12. Використання арт-терапевтичних методик у соціально-педагогічній роботі із педагогічно занедбаними дітьми молодшого шкільного віку. СтудІV курсу ф-ту псих. та соц.роботи Константиненко А. 
13. Теоретичні аспекти організації дозвілля підлітків в умовах ЗНЗ. Магістрантка ф-ту псих. та соц. роботи Горбик М. 
Друга секція – «Технологічні аспекти соціальної педагогіки». Їі очолили Бобро Артур та Горбик Марина. У роботі секції приймали участь наступні студенти зі своїми науковими доробками: 
1. Формування ціннісного ставлення до власного здоров’я у студентів ВНЗ. Магістрант ф-ту псих. та соц. роботи Бобро А. 
2. Соціально-педагогічна робота зі старшими підлітками з формування сенсожиттєвих цінностей. Магістрантка ф-ту псих. та соц. роботи Шимко М. 
3. Робота соціального педагога в дитячих оздоровчих закладах в літній період. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Чернявська О. 
4. Організаційно-педагогічні засади діяльності соціального гуртожитку. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Юсиченко А. 
5. Соціально-педагогічні проблеми соціалізації близнюків. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Воробей В. 
6. Соціально-педагогічна профілактика дитячих негативізмів у молодших школярів. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Мизенко Т. 
7. Організація культурно-дозвіллєвої діяльності неповнолітніх засуджених в умовах виховної колонії. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Желіба Н. 
8. Профілактика бродяжництва та безпритульності дітей в Україні. Студ. ІV курсу ф-ту псих. та соц. роботи Свердлик І. 
9. Вплив кримінальної субкультури на процес ресоціалізації неповнолітніх в умовах виховної колонії. Студ. V курсу ф-ту псих. та соц. роботи Капштик А. 
10 .Особливості соціалізації учня у шкільному колективі. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Прошукало М. 
11.Мала Академія Наук як основний інститут соціалізації обдарованої молоді. Студ. ІІІ курсу ф-ту псих. та соц. роботи Михальчук А. 
У той час як працювали секції лічильна комісія у складі Скрипки Катерини та Борисюк С. О. підраховувала голоси за стендові доповіді. 

Загалом робота секцій пройшла успішно, студенти охоче виступали зі своїми статтями. Задавали один одному питання. 
Після закінчення роботи секцій пройшло нагородження переможців за найкращі стендові доповіді. Імена переможців: 
Номінація «Студент-дослідник» - Бобро Артур, студент-магістрант 
Номінація « Студент-новатор» - Воробей Віта, 4 курс 
Номінація «Креативний підхід» - Желіба Наталія, 4 курс 
Перше місце у конкурсі стендових доповідей – Попильницька Юлія, студентка-магістрантка 
Друге місце у конкурсі стендових доповідей розділили Колонтай Алла та Юсиченко Анна, 4 курс 
Третє місце посіла Лабузько Світлана, 4 курс 

Переможці були нагороджені почесними грамотами та солодкими призами. 
Всі учасники отримали фішки за участь у конференції і отримали право обміняти їх на додаткові бали із фахових предметів напрямку «Соціальна педагогіка» 
Після нагородження студенти поділилися враженнями про роботу конференції. Всі залишилися задоволені. Бажаємо нашим молодим науковцям подальшої плідної праці у даній галузі та побільше перемог. 

Юлія Попильницька
Категорія: Новини факультету | Переглядів: 624 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 5.0/1