Nav Menu
23:41
Тематична зустріч по проблемі біженців
Тематична зустріч “Національна програма щодо суспільного примирення та соціальної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб: якою їй бути?»

5 листопада (з 14.30 до 17.00) Український форум благодійників в рамках програми «Відверті розмови про благодійність» проводить тематичну зустріч “Національна програма щодо суспільного примирення та соціальної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб: якою їй бути?»

Наразі Міністерство соціальної політики України працює над розробкою Національної програми, спрямованої на примирення та соціальну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб із східних областей України, а також реінтеграцію мешканців Донбасу, які повернулися до населених пунктів, що знаходяться під управлінням українського уряду.

Співробітники Міністерства звернулися до представників неурядових організацій та волонтерських ініціатив, котрі допомагають вимушеним переселенцям, надати пропозиції до цієї програми.

З метою збору пропозицій від громадського сектору Український форум благодійників ініціює проведення тематичної зустрічі організацій та ініціатив, що працюють із зазначеною категорією осіб.

Цілі зустрічі:

1) Розробити основні пропозиції щодо цілей, завдань, механізмів реалізації Національної програми з примирення та соціальної реабілітації / адаптації / реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

2) Обговорити основні шляхи просування на національному рівні пропозицій від громадських та благодійних організацій щодо бачення цілей та пріоритетів Національної програми щодо суспільного примирення та соціальної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Порядок денний:

14:00 – 14:30 Реєстрація учасників

14:30 – 14:45 Вступ та знайомство учасників

14:45 – 16:00 І дискусійний блок. «Основні складові національної програми: цілі, ключові стейкхолдери, очікувані результати, практичні інструменти»

Мозковий штурм, обговорення, визначення основних складових програми

16:15 – 16:45 ІІ Дискусійний блок. «Обговорення стратегії адвокатування пропозицій громадських та благодійних організацій до Національної програми з примирення та соціальної реабілітації / адаптації / реінтеграції внутрішньо переміщених осіб»

Загальна дискусія. Визначення відповідальних осіб

16.45– 17.00 Підведення підсумків зустрічі. Планування наступних кроків


Місце проведення: конференц-зала Міжнародного фонду «Відродження» (м. Київ, вул. Артема, 46).

Реєстрація:

для реєстрації необхідно заповнити реєстраційну форму до 18:00 4 листопада 2014 року .

Більш детальна інформація за телефоном +38 044 425 94 94, контактна особа Лариса Жигун, координатор адвокаційних програм Українського форуму благодійників.
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 413 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0