Nav Menu
12:48
Уряд хоче увійти до науково-технічного простору СНД
Кабінет Міністрів прийняв рішення про подання на ратифікацію Верховною Радою України Угоди про створення загального науково-технічного простору держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав від 3 листопада 1995 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України. 

Відповідний законопроект Уряд прийняв на засіданні 21 листопада 2013 року. 

У Міносвіти зазначають, що рішенням глав урядів СНД від 18 жовтня 2011 року затверджено Міжнародну програму інноваційного співробітництва держав-учасниць СНД на період до 2020 року. 

"Виконання Програми є важливим і актуальним для України, оскільки вона спрямована на активізацію інноваційної діяльності, модернізацію інноваційної інфраструктури, що у підсумку забезпечить економічне зростання та підвищення добробуту громадян", - йдеться у повідомлені. 

Урядовці наголошують, що ефективна реалізація програми можлива за умови відповідної координації науково-технічної та інноваційної політики Міждержавною радою із співробітництва в науково-технічній та інноваційній сферах. 

Окрім того, рішенням Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав від 31 травня 2013 р. затверджено перелік з 11 пілотних проектів Програми, реалізацію яких планується розпочати з 2014 року. Українська сторона є співвиконавцем 6 міждержавних інноваційних проектів. 

"Виконання Програми та реалізація пілотних інноваційних проектів значною мірою гальмувалося через відсутність належної нормативно-правової бази, яка визначає механізми взаємодії у сфері науки, технологій та інновацій між Україною та державами-учасницями СНД. Ратифікація зазначеної Угоди дозволить пожвавити цей процес та виведе науково-технічне співробітництво країн СНД на новий рівень", - переконують у Міністерстві освіти і науки.


Джерело http://osvita.ua/
Категорія: Новини звідусіль | Переглядів: 389 | Додав: Oldersvat | Рейтинг: 0.0/0