Nav Menu
17:18
З Днем Усіх Закоханих!
День всіх закоханих відмічається 14 лютого в Європі з XIII в, в США - з 1777 року, а в країнах СНД - з початку 90-х років.
 
Про життя самого Валентина майже нічого не відомо. За легендою Валентин, єпископ Теpні, ще молодою людиною, надавав юним закоханим особливу прихильність - допомагав писати листи з визнаннями в коханні, мирив тих, що посварилися, дарував квіти молодому подружжю.

Римський імператор Юлій Клавдій II не дозволяв солдатам імперських легіонів закохуватися і одружуватися, а Валентин таємно вінчав легіонерів. Коли Валентин сидів у в'язниці, він закохався в сліпу дочку свого ката і зміг її вилікувати. За іншими відомостями, охоронець попросив Валентина допомогти дочці, а вона закохалася в ув'язненого. Перед стратою він залишив їй прощальну записку і підписався: "Твій Валентин". Звідси - і листівки-"валентинки", і саме свято.

Сьогодні День святого Валентина вирвався далеко за рамки суто католицького і став масовим та найулюбленішим торжеством у багатьох народів. Усіх святкових безумств, які скоюють цілком серйозні люди в день cв. Валентина, перерахувати неможливо.

Я бажаю всім, щоб у кожного була кохана людина,
якій би він міг дарувати і отримувати в подарунок любов не лише 14 лютого,
а кожного дня, кожної миті! Зі святом кохання вас!
Переглядів: 465 | Додав: belle_KA | Рейтинг: 0.0/0